Статистикийн мэдээллийн тухай мэдээлэл буюу статистикийн мэдээлэл болон тодорхой түвшинд түүнийг гаргах, хэрэглэхтэй холбоотой үйл ажиллагаа арга хэрэгслүүдийг тодорхойлно.
Нийтийн хоолны ажиллагсдын тоо /1960-1972/ Хувилбар
Монгол Англи
1. Нэр Нийтийн хоолны ажиллагсдын тоо /1960-1972/
2. Салбар Худалдаа, зочид буудал, нийтийн хоолны газар Trade, Hotel and restaurant sector
3. Дэд салбар Нийгмийн зарим үзүүлэлт Social indicator
4. Тодорхойлолт Нийтийн хоолны ажиллагсдын тоог нийтийн хоолны салбарт ажиллаж байгаа нийт ажиллагсдын тоогоор авдаг. Нийтийн хоолны газрын ажиллагсдын тоо 1972 онд 1960 оноос 2.2 дахин, тогоочийн тоо 2.3 дахин тус тус өсөв.
5. Аргачлал, арга зүйн нэр Бусад Other
6. Тооцох аргачлал Нийтийн хоолны өөрийн бүтэгдэхүүн нь 1967 оноос эхэлж биет хэмжигдэхүүнээр (тавгаар) илэрхийлэгдэж байсан бөгөөд тавганы тоо нь хүн амд худалдсан халуун хоол, зуушны хэмжээг (порц) харуулна. Жишээ нь: хагас порц хоолыг 1 таваг хоол гэж үзэж байв.Нийтийн хоолны газрын статистикийн газрын мэдээлэл нь төвлөрсөн төлөвлөгөөт эдийн засгийн үед дотоод худалдааны салбарын статистикт хамрагддаг байсан. Зах зээлийн эдийн засагт шилжсэн үеэс бие даасан салбар болж маягт, заавар, аргачлалыг шинэчлэн боловсруулж, сар, улирлын мэдээ, тайланг аж ахуй нэгж байгууллагаас авч, нэгтгэн, нийтэд тархаах болсон байна.
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа 1960.01.01
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж Жил Annual
9. Хэмжих нэгж Бусад (бичих) Other (please specify)
10. Эх үүсвэр БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 70жилд /1921-1991//хуудас 179/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1972 онд статистикийн эмхэтгэл /хуудас 156/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1981 /хуудас 327/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1987, Монголын эдийн засаг, нийгэм 1991 Монгол улсын статистикийн газар./хуудас 102/
11. Хэл MGL, ENG
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн Э.Цэдэнбалжир
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо 2023.09.14
14. Үзүүлэлт татах холбоос https://www.1212.mn/mn/statistic/statcate/66905905/table-view/DT_NSO_0100_001T78