Статистикийн мэдээллийн тухай мэдээлэл буюу статистикийн мэдээлэл болон тодорхой түвшинд түүнийг гаргах, хэрэглэхтэй холбоотой үйл ажиллагаа арга хэрэгслүүдийг тодорхойлно.
НИЙТИЙН ХООЛНЫ БАРАА, ГҮЙЛГЭЭ Хувилбар
Монгол Англи
1. Нэр НИЙТИЙН ХООЛНЫ БАРАА, ГҮЙЛГЭЭ TURNOVER OF GOODS IN PUBLIC CATERING
2. Салбар Худалдаа /БНМАУ/ Trade
3. Дэд салбар Худалдаа /БНМАУ/ Trade
4. Тодорхойлолт Өөрийн үйлдвэрлэсэн бүтээгдэхүүн ба гаднаас худалдаж авсан барааг хэрэглэгчдэд шууд борлуулж байгаа гүйлгээг нийтийн хоолны бараа гүйлгээ гэнэ. Turnover in which products made by oneself and goods purchased from outside are sold directly to consumers are called turnover of goods in the public catering.
5. Аргачлал, арга зүйн нэр
6. Тооцох аргачлал Нийтийн хоолны бүтээгдэхүүнийг “таваг хоол” гэсэн биет нэгжийг хэрэглэн биет байдлаар нь тооцно. Public food products are calculated in physical form using the physical unit of "a dish of food".
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа 1940.01.01
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж Жил Annual
9. Хэмжих нэгж сая төг mln tugrugs
10. Эх үүсвэр “Эдийн засгийн статистик”, Улаанбаатар, 1977 он, хуудас 191 Өгөгдлийн эх үүсвэр: БНМАУ-ын Дотоод худалдаа 1921-1972 онд (статистикийн эмхтгэл), хуудас 31, 32 БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 60 жилд (1921-1981 он) статистикийн эмхтгэл, хуудас 202 Народное хозяйство МНР за 60 лет (1924-1984) юбилейный статистический сборник, хуудас 213 “Economic statistics”, Ulaanbaatar, 1977, p.191 Data source: Internal Trade of the MPR in 1921-1972 (statistical book), page 31, 32 National economy of the MPR for 60 years (1921-1981) anniversary statistical collection, page 202, National economy of the MPR for 60 years (1924-1984) anniversary statistical collection, page 213
11. Хэл MGL, ENG
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн Э.Цэдэнбалжир
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо
14. Үзүүлэлт татах холбоос https://1212.mn/mn/statistic/statcate/74547324/table-view/DT_NSO_0100_T07