1. Нэр |
НИЙТИЙН ХООЛНЫ БАРАА, ГҮЙЛГЭЭ
|
TURNOVER OF GOODS IN PUBLIC CATERING
|
2. Салбар |
Худалдаа /БНМАУ/
|
Trade
|
3. Дэд салбар |
Худалдаа /БНМАУ/
|
Trade
|
4. Тодорхойлолт
|
Өөрийн үйлдвэрлэсэн бүтээгдэхүүн ба гаднаас худалдаж авсан барааг хэрэглэгчдэд шууд борлуулж байгаа гүйлгээг нийтийн хоолны бараа гүйлгээ гэнэ.
|
Turnover in which products made by oneself and goods purchased from outside are sold directly to consumers are called turnover of goods in the public catering.
|
5. Аргачлал, арга зүйн нэр |
|
|
6. Тооцох аргачлал |
Нийтийн хоолны бүтээгдэхүүнийг “таваг хоол” гэсэн биет нэгжийг хэрэглэн биет байдлаар нь тооцно.
|
Public food products are calculated in physical form using the physical unit of "a dish of food".
|
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа |
1940.01.01
|
|
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж
|
Жил
|
Annual
|
9. Хэмжих нэгж
|
сая төг
|
mln tugrugs
|
10. Эх үүсвэр
|
“Эдийн засгийн статистик”, Улаанбаатар, 1977 он, хуудас 191 Өгөгдлийн эх үүсвэр: БНМАУ-ын Дотоод худалдаа 1921-1972 онд (статистикийн эмхтгэл), хуудас 31, 32 БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 60 жилд (1921-1981 он) статистикийн эмхтгэл, хуудас 202 Народное хозяйство МНР за 60 лет (1924-1984) юбилейный статистический сборник, хуудас 213
|
“Economic statistics”, Ulaanbaatar, 1977, p.191 Data source: Internal Trade of the MPR in 1921-1972 (statistical book), page 31, 32 National economy of the MPR for 60 years (1921-1981) anniversary statistical collection, page 202, National economy of the MPR for 60 years (1924-1984) anniversary statistical collection, page 213
|
11. Хэл
|
MGL, ENG
|
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн
|
Э.Цэдэнбалжир
|
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо |
|
|
14. Үзүүлэлт татах холбоос
|
https://1212.mn/mn/statistic/statcate/74547324/table-view/DT_NSO_0100_T07
|