Статистикийн мэдээллийн тухай мэдээлэл буюу статистикийн мэдээлэл болон тодорхой түвшинд түүнийг гаргах, хэрэглэхтэй холбоотой үйл ажиллагаа арга хэрэгслүүдийг тодорхойлно.
Нийтийн хоолны БАРАА ГҮЙЛГЭЭНИЙ ХЭМЖЭЭ /зохих оны үнэ, сая төгрөгөөр/ /1952-1963/ Хувилбар
Монгол Англи
1. Нэр Нийтийн хоолны БАРАА ГҮЙЛГЭЭНИЙ ХЭМЖЭЭ /зохих оны үнэ, сая төгрөгөөр/ /1952-1963/
2. Салбар Худалдаа, зочид буудал, нийтийн хоолны газар Trade, Hotel and restaurant sector
3. Дэд салбар Нийгмийн зарим үзүүлэлт Social indicator
4. Тодорхойлолт Нийтийн хоолны бараа гүйлгээний хэмжээнд гуанз, ресторан, цайны газраас хүн амд худалдаалсан барааны хэмжээг зохих оны үнээр тооцдог байв.
5. Аргачлал, арга зүйн нэр Бусад Other
6. Тооцох аргачлал Нийтийн хоолны өөрийн бүтэгдэхүүн нь 1967 оноос эхэлж биет хэмжигдэхүүнээр (тавгаар) илэрхийлэгдэж байсан бөгөөд тавганы тоо нь хүн амд худалдсан халуун хоол, зуушны хэмжээг (порц) харуулна. Жишээ нь: хагас порц хоолыг 1 таваг хоол гэж үзэж байв. Нийтийн хоолны газрын статистикийн газрын мэдээлэл нь төвлөрсөн төлөвлөгөөт эдийн засгийн үед дотоод худалдааны салбарын статистикт хамрагддаг байсан. Зах зээлийн эдийн засагт шилжсэн үеэс бие даасан салбар болж маягт, заавар, аргачлалыг шинэчлэн боловсруулж, сар, улирлын мэдээ, тайланг аж ахуй нэгж байгууллагаас авч, нэгтгэн, нийтэд тархаах болсон байна.
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа 1952.01.01
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж Жил Annual
9. Хэмжих нэгж сая төг mln tugrugs
10. Эх үүсвэр БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 70жилд /1921-1991//хуудас 179/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1972 онд статистикийн эмхэтгэл /хуудас 156/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1981 /хуудас 327/, БНМАУ-ын Улс ардын аж ахуй 1987, Монголын эдийн засаг, нийгэм 1991 Монгол улсын статистикийн газар./хуудас 102/
11. Хэл MGL, ENG
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн Э.Цэдэнбалжир
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо 2023.09.14
14. Үзүүлэлт татах холбоос https://www.1212.mn/mn/statistic/statcate/66905905/table-view/DT_NSO_0100_001T76