1. Нэр |
Нийтийн хоолны үйлчилгээний салбарын үнийн индекс
|
Producer price index for food service
|
2. Салбар |
Үйлдвэрлэгчийн үнэ
|
Producer price index
|
3. Дэд салбар |
|
|
4. Тодорхойлолт
|
Тухайн үйлдвэрлэгчийн бүтээгдэхүүн, үйлчилгээний үнийн өөрчлөлтийг илэрхийлнэ.
|
PPI is a measure of the rate of change in the prices of goods and services bought and sold by producers.
|
5. Аргачлал, арга зүйн нэр |
Үйлчилгээний салбарын үйлдвэрлэгчийн үнийн индекс тооцох аргачлал ( ҮСХ-ны даргын 2015 оны 02 дугаар сарын 18-ны өдрийн А/25 тоот тушаалаар батлав. )
|
Methodology for Services Producers Price Index (Order ??/25 of Chairperson of NSO on February 18, 2015)
|
6. Тооцох аргачлал |
Үнийн Ласпейресийн индексийг хэрэглэнэ
|
The Laspeyres index is used for the compilation of the PPI
|
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа |
2016..
|
|
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж
|
Сар
|
Month
|
9. Хэмжих нэгж
|
%
|
%
|
10. Эх үүсвэр
|
Нийтийн хоолны салбарын үйлдвэрлэгчийн үнийн мэдээ
|
survey of producer price for food service
|
11. Хэл
|
MGL, ENG
|
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн
|
Б.Энхтүвшин
|
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо |
2023.10.01
|
|
14. Үзүүлэлт татах холбоос
|
https://www.1212.mn/mn/statistic/statcate/573061/table-view/DT_NSO_1100_015V6
|