1. Нэр |
ХҮНСНИЙ ХАНГАМЖИЙН ХУВЬ, эх үүсвэрээр, жилээр
|
FOOD SUPPLY LEVEL, by sources, annually
|
2. Салбар |
Хүнсний аюулгүй байдал
|
Food security
|
3. Дэд салбар |
|
|
4. Тодорхойлолт
|
Хүнсний хангамжийн хувь гэж улсын хэмжээний тухайн хүнсний бүтээгдэхүүний жилийн нийт нөөцийг жишсэн хүн амын хүнсний жилийн хэрэгцээнд харьцуулж тодорхойлсныг хэлнэ. Хангамжийн хувийг эх үүсвэрээр дотоодын үйлдвэрлэлээс болон импортоос гэж ангилна.
|
The Percentage of the food supply is the comparison of the national annual reserve of given food product against annual food intake for the standard population. Food supply level is divided by two main sources which are domestic production and import.
|
5. Аргачлал, арга зүйн нэр |
Хүнсний аюулгүй байдлын статистик үзүүлэлтийг тооцох аргачлал (ҮСХ-ны даргын 2023 оны 12 сарын 19-ний өдрийн А/165 дугаар тушаал)
|
Methodology for Indicators of Food Safety Statistics (A/165 dated December 19, 2023)
|
6. Тооцох аргачлал |
Хүнсний хангамжийг тооцохдоо нөөцийг жишсэн хүн амын жилийн хүнсний хэрэгцээнд харьцуулж, 100-аар үржүүлэн хүнсний бүтээгдэхүүний нэр төрлийн дагуу гаргана. Үүнийг томьёогоор харуулбал:
ХХхувь = Нө *100
ЖХжиш
ЖХжиш - Жишсэн хүн амын жилийн хүнсний хэрэгцээ
Нө - Нөөц
ХХхувь - Хүнсний хангамжийн хувь
|
Food supply percentage is calculated in each category of food commodities, by physical amount. In order to estimate food supply, food reserve is divided by annual food utilization of standard population and multiply by 100.
|
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа |
2015..
|
|
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж
|
Жил
|
Annual
|
9. Хэмжих нэгж
|
%
|
%
|
10. Эх үүсвэр
|
|
|
11. Хэл
|
MGL, ENG
|
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн
|
Э.Мягмарханд
|
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо |
2019..
|
|
14. Үзүүлэлт татах холбоос
|
https://www.1212.mn/tables.aspx?TBL_ID=DT_NSO_1003_005V1
|