1. Нэр |
ХҮНСНИЙ ХҮРТЭЭМЖ, сэрүүн, зуны улирлаар, хувиар
|
FOOD ACCESSIBILITY, warm and cold seasons, percentages, annually
|
2. Салбар |
Хүнсний аюулгүй байдал
|
Food security
|
3. Дэд салбар |
|
|
4. Тодорхойлолт
|
Хүнсний хүртээмж гэж шаардлага хангасан шим тэжээлттэй хоол, хүнсээр хувь хүн хангагдах боломжийг ойлгоно.
|
Food accessibility means adequate nutritious foods available for human.
|
5. Аргачлал, арга зүйн нэр |
Хүнсний аюулгүй байдлын статистик үзүүлэлтийг тооцох аргачлал (ҮСХ-ны даргын 2023 оны 12 сарын 19-ний өдрийн А/165 дугаар тушаал)
|
Methodology for Indicators of Food Safety Statistics (A/165 dated December 19, 2023)
|
6. Тооцох аргачлал |
Өрхийн нийгэм эдийн засгийн судалгааны үр дүнгээр, бодитойгоор гарсан жишсэн нэг хүнд ногдох хүнсний хоногийн хэрэглээг жишсэн нэг хүний хоногийн хэрэгцээний нормтой харьцуулаж тооцно.
|
The actual daily intake of food for standard person, estimated by Household Socio-Economic Survey, compared by the reference daily intake of food.
|
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа |
2015..
|
|
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж
|
Жил
|
Annual
|
9. Хэмжих нэгж
|
%
|
%
|
10. Эх үүсвэр
|
Өрхийн нийгэм эдийн засгийн судалгаа, Эрүүл мэндийн яам
|
Household socio-economic survey, Ministry of Health
|
11. Хэл
|
MGL, ENG
|
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн
|
Э.Мягмарханд
|
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо |
2019..
|
|
14. Үзүүлэлт татах холбоос
|
https://www.1212.mn/tables.aspx?TBL_ID=DT_NSO_1003_006V1
|