Статистикийн мэдээллийн тухай мэдээлэл буюу статистикийн мэдээлэл болон тодорхой түвшинд түүнийг гаргах, хэрэглэхтэй холбоотой үйл ажиллагаа арга хэрэгслүүдийг тодорхойлно.
Нэг хүний хоногт хэрэглэсэн хүнсний бүтээгдэхүүний илчлэг, найрлага Хувилбар
Монгол Англи
1. Нэр Нэг хүний хоногт хэрэглэсэн хүнсний бүтээгдэхүүний илчлэг, найрлага Composition of daily foodstuff consuption and calories per person
2. Салбар Өрхийн орлого, зарлага Household income and expenditure
3. Дэд салбар
4. Тодорхойлолт Нэг хүний хоногт хэрэглэсэн хүнсний бүтээгдэхүүний илчлэг, уураг, өөх тос, нүүрс усны хэмжээг хэлнэ. The amount of calorie intake, protein, fat and carbohydrates consumed per day.
5. Аргачлал, арга зүйн нэр
6. Тооцох аргачлал Нэгдүгээрт, өрх бүрийн хувьд гол нэрийн хүнсний бүтээгдэхүүнийг нэгж бүтээгдэхүүнд шилжүүлэх итгэлцүүр ашиглан хүнсний хэрэглээг төрлөөр тооцно. Хоёрдугаарт, Хүн амын нас, хүйсийн бүлэг харгалзсан хүнсний хэрэглээг жишсэн дундаж хүнд шилжүүлэх итгэлцүүр ашиглан өрхийн ам бүлийн тоог тооцно. Гуравдугаарт, Өрх бүрийн хүнсний хэрэглээг жишсэн ам бүлийн тоонд харьцуулж нийт өрхийн сарын дундаж хэрэглээг тооцно. Дөрөвдүгээрт, Өрхийн сарын хэрэглээнээс хоногийн хэрэглээг тооцож илчлэг, уураг, өөхөн тос, нүүрс усны хэрэглээнд эзлэх жинг ашиглан нэг хүний хоногт хэрэглэсэн хүнсний бүтээгдэхүүний илчлэг, найрлагыг тооцно. First, food consumption is calculated by the weighted average of the main food products for each household. Second, the number of household members is calculated based on the average weighted average of the food consumption according to the age group and sex of the population. Third, the average household consumption for each household is calculated by comparing the household consumption to each household. Fourth, the daily consumption of monthly consumption is calculated as the calorie, protein, fat and carbohydrate consumption.
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа 1992..
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж Жил Annual
9. Хэмжих нэгж ккал kcal
10. Эх үүсвэр Өрхийн нийгэм, эдийн засгийн судалгаа Household Socio-Economic Survey
11. Хэл MGL, ENG
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн М.Оюунцэцэг, Л.Ундрал, Д.Даваажаргал, Н.Хэнбиш, Ц.Мягмаржаргал
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо 2023.07.22
14. Үзүүлэлт татах холбоос https://www.1212.mn/mn/statistic/statcate/48171310/table-view/DT_NSO_1900_006V1