Статистикийн мэдээллийн тухай мэдээлэл буюу статистикийн мэдээлэл болон тодорхой түвшинд түүнийг гаргах, хэрэглэхтэй холбоотой үйл ажиллагаа арга хэрэгслүүдийг тодорхойлно.
Нийтийн хоолны үйлчилгээний салбарын үнийн индекс Хувилбар
Монгол Англи
1. Нэр Нийтийн хоолны үйлчилгээний салбарын үнийн индекс Producer price index for food service
2. Салбар Үйлдвэрлэгчийн үнэ Producer price index
3. Дэд салбар
4. Тодорхойлолт Тухайн үйлдвэрлэгчийн бүтээгдэхүүн, үйлчилгээний үнийн өөрчлөлтийг илэрхийлнэ. PPI is a measure of the rate of change in the prices of goods and services bought and sold by producers.
5. Аргачлал, арга зүйн нэр Үйлчилгээний салбарын үйлдвэрлэгчийн үнийн индекс тооцох аргачлал ( ҮСХ-ны даргын 2015 оны 02 дугаар сарын 18-ны өдрийн А/25 тоот тушаалаар батлав. ) Methodology for Services Producers Price Index (Order ??/25 of Chairperson of NSO on February 18, 2015)
6. Тооцох аргачлал Үнийн Ласпейресийн индексийг хэрэглэнэ The Laspeyres index is used for the compilation of the PPI
7. Тооцож эхэлсэн хугацаа 2016..
8. Үзүүлэлтийг тооцох давтамж Улирал Quarter
9. Хэмжих нэгж % %
10. Эх үүсвэр Нийтийн хоолны үйлчилгээний салбарын үнийн мэдээ survey of producer price for food service
11. Хэл MGL, ENG
12. Боловсруулсан мэргэжилтэн Д.Мөнхтуул
13. Хамгийн сүүлд өөрчлөгдсөн огноо 2023.10.01
14. Үзүүлэлт татах холбоос https://www.1212.mn/mn/statistic/statcate/573061/table-view/DT_NSO_1100_015V6